Informații publice

Săptămâna Națională de Testare a Consumului Personal de Alcool la Cugir

13.06.2023
     Având în vedere că în data de 5 iunie se sărbătorește Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool, Serviciul Public de Asistență Socială Cugir s-a înscris în cadrul celei mai mari campanii de testare națională privind consumul personal de alcool ALIAT, alături de Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, pentru realizarea acestui demers în Cugir.
     Cu această ocazie așteptăm cât mai multe persoane să vină în cadrul centrului de testare pentru a-și evalua  nivelul de consum de alcool prin efectuarea testului AUDIT, iar ulterior pot identifica în ce categorie de risc se află, ce înseamnă consumul de alcool pentru sănătatea personală, cum să depășească această problemă de sănătate și mai ales să conștientizeze influența acestei probleme asupra mediului familial.
     Testul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool dezvoltat și validat de Organizația Mondială a Sănătății și este cel mai de încredere instument pentru diagnosticarea în fază timpurie a unui consum de alcool la risc, în doar 5 minute, răspunzând la 10 întrebări.
     Echipa de specialiști din cadrul Centrului Comunitar Integrat “Michelangelo”, vă așteaptă pentru  oferirea asistenței în vederea aplicării Testului AUDIT  și consilierii în domeniu.
     Persoanele care vor afla că au un consum de alcool riscant vor putea astfel să evite problemele de sănătate viitoare asociate consumului dăunător de alcool.
     Completarea chestionarului este confidențială și anonimă, precum  și confidențialitatea persoanei în cauză.
     Centrul Comunitar Integrat “Michelangelo” este un serviciu socio-medical care oferă servicii de sprijin și intervenție medicosocioeducațională pentru eliminarea cauzelor care generează sărăcie și excluziune socială. Furnizarea integrată a serviciilor comunitare este legată de abordarea sistemică a nevoilor și corelarea cu pachetele de servicii în domeniu.
     Vă așteptăm în perioada 19-23.06.2023, orele 11-14, în cadrul Centrului Comunitar Integrat Michelangelo – str. 21 Decembrie 1989, nr.77 A (tel: 0258/756046; 0770266913) pentru completarea chestionarului necesar și primirea sprijinului necesar în vederea depășirii acestei probleme de sănătate.